čtvrtek 6. září 2007

Vedení ČT tvrdí, že se nová grafika lidem líbí

Už jsem si myslel, že se na svém blogu o nové grafice České televize nebudu muset zmiňovat, ale včerejší článek na serveru iDNES mě doslova zvedl ze židle a vytřeštěně jsem hleděl do monitoru. Přestože jsem vyslechl již řadu názorů (opravdu jich nebylo málo) z řad především laické veřejnosti, téměř vždy jsem se setkával pouze se zápornými reakcemi. Nová grafika ČT se nelíbí. Svědčí o tom např. i anktera na konkurenčním serveru Parabola nebo nesouhlas samotných zaměstnanců České televize. Vedení veřejnoprávního média však tvrdí opak. Konkrétně se to týká jejich tiskového mluvčího Martina Krafla. "Co člověk, to názor, ale reakce jsou víceméně pozitivní" řekl včera serveru iDNES.cz. "Je třeba si uvědomit, že v podobné situaci vždy reagují především ti, kteří jsou s něčím nespokojeni," dodává Krafl.

Celý článek si můžete přečíst zde.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

V porovnání s novou grafikou Novy je grafika ČT naprosto ubohá. Loga jsou amatérská. Taky mě to překvapilo, že se líbí.

Lucky řekl(a)...

Ono vás nemusí nic překvapovat. Loga i grafika se prostě a jednoduše nelíbí. Česká televize zvolila tuto taktiku, aby umlčela tu část veřejnosti (většinovou), která s názorem vedení nesouhlasí. On to bohužel všechno zahojí čas a kritika bude postupně utichat. Nebo si snad myslíte, že by nová grafika vyhnala lid opět na Václavák, jako tomu bylo při stávce v ČT?

Michal řekl(a)...

Anonym: ty bys to zvládl určitě lépe ;-) :D

lucky: "víceméně se líbí" to bych také neřekl, spíše se setkávám s negativními názory, ale rozhodně ne ode všech.

Michal řekl(a)...

Scarysku, pokud chceš citovat, tak alespoň opiš, co je v předchozím příspěvku napsáno. Překrucování textu je snad zbytečné. Lucky nepsal, že by se nová grafika víceméně líbila, ale naopak. Přeji hezký den.

Michal řekl(a)...

michale, cituji z článku (sic také ne zcela přesně), a ne z luckyho komentáře.