sobota 15. září 2007

37. týden byl bohatý na satelitní novinky

V posledních týdnech jsme byli hlavně z pouličních reklamních ploch válcováni kampaní společnosti 2Media na nový filmový kanál HBO Comedy. Mnozí se na něj těšili a byl jsem mezi nimi i já. Postupně se ovšem začaly vynořovat zprávy, kde všude se kanál neobjeví a člověk začal být pesimistou. Nové HBO diváci spíše nenaladí. V tuto chvíli je možné ho vidět pouze v digitální kabelovce od UPC nebo v IPTV od Telefóniky O2. Dokonce ani operátor Volný, který začal nabízet jako první službu HBO Digital, ho do své nabídky zatím nezařadil. Celá reklamní kampaň je tak podle mě podvodem na diváka neznalého situace, protože se v ní trvrdí, že k HBO a HBO2 dostanete nyní zdarma tento nový filmový kanál. HBO Comedy odstartovalo své vysílání právě dnes a článek si můžete přečíst na webu satCentrum.

V satelitní televizi Digi TV došlo k nahrazení programu TVS Craiova hudebním kanálem Music Max. Ten vysíla klipy na přání jako slovenský MusicBox. V noci na jeho frekvenci vysílá hardcorový kanál Music Max Adult. Erotická Playboy TV, která uvolnila Music Maxu pozici, se přesunula na místo Travel Channelu (ten v noci nevysílá). Včera o tom informoval o tom server Mediálne.sk.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) prodloužila na svém 15. zasedání licenci
k vysílání provozovateli Radia Proglas prostřednictvím družice do 7. července 2018.

Radovat se mohou diváci na Slovensku. Společnost Gital, která u nás nabízí karty diGitallink pro příjem placených programů CS Linku, rozšíří svou působnost do této lokality a bude zde moci nabízet také české programy ČT1 a ČT2.

Portugalská satelitní placená platforma TV Cabo se rozhodla výměnit karty s kódovacím systémem Nagravision 2 a nahradí je novějším Nagravision 3. Akce by měla zabránit neautorizovanému příjmu této placené televize.

Žádné komentáře: